Kvalitetne prašne barve
NEOKEM
za aluminijaste sisteme v arhitekturnih aplikacijah...
Vse vrste filtrov za lakirnice
stropni filtri, stekleni filtri, papirnati filtri...
Industrijska filtracija
vse vrste filtrov za
farmacijo, kemijsko, lesno, železarsko industrijo..
Kvalitetne prašne barve
NEOKEM
imetnik certifikata Qualicoat
filtri za filtracijo tekočin
filter platna, svečni filtri, filter v roli...
previous arrow
next arrow
Slider

Prašno barvanje

Tehnologija

Postopek prašnega barvanja se največkrat uporablja za zaščito vseh vrst kovin in poteka v poteka v več fazah. Izbrani izdelek najprej obesimo na primerna izdelana obešala na tekočem traku, ki potuje skozi razmaščevalni tunel, kjer se kosi dobro razmastijo z detergenti. Naprej potujejo skozi tunel, kjer se fosfatirajo in sperejo s čisto vodo, sledita sušenje v sušilniku in izpihovanje z ventilacijskim zrakom. Tako je izdelek pripravljen za nanos praha v lakirni komori, kjer nanašajo prah z avtomatskimi pištolami, če pa ima izdelek mrtve kote, jih mora delavec fizično popraviti z ročno pištolo. Pot se nadaljuje v peč, kjer se prah pri primerni hitrosti in temperaturi na izdelku zapeče. Ko pride izdelek iz peči, se na liniji že ohlaja, tako da ga lahko že kmalu embalirajo, ustrezno zaščitijo ter pripravijo za odpremo.

Prašne barve NEOKEM

Podjetje FILTRAGO je ekskluzivni distributer za podjetje NEOKEM SA, ki spada v skupino vodilnih evropskih proizvajalcev visoko kakovostnih izdelkov s široko paleto barv - tako RAL barv kot tudi veliko število kovinskih odtenkov. Podjetje nenehno dela na novih tehnologijah in proizvodnih postopkih in je imetnik certifikata Qualicoat.

Produkti

Kolekcija RAL Metallic vključuje 22 barvnih odtenkov in dve tematski seriji, Pearl Effect in Grey Metallic. Kolekcija temelji na visokokakovostnih, satenastih in mat arhitekturnih poliestrskih sistemih in je odobrena po standardih Qualicoat, Class1 in GSB.